Ligesom for andre koldhærdede kunstharpikslime er også fenolkoldlimens hærdningshastighed afhængig af den tilsatte mængde hærder. Større fugtighedsindhold i træet virker spædende på hærderen og derigennem kan hærdningshastigheden mindskes. Træ med lidt over 16 % fugtighedsindhold kan limes, hvis man øger tilsætningen af hærder noget.
Men på alt for fugtigt træ kan det forekomme, at limen ikke væder fladen rigtigt og derfor ikke kan trænge ind i porerne, da den ikke er vandopløselig. Den danner ligesom fede dråber og øer, trækker sig sammen, som man siger. Hvis man ser bort fra nødvendigheden af opvarmning og nøjagtighed ved blandingen, er limen let at have med at gøre og er meget egnet for limning af alle slags trækonstruktioner med lange og varierende samletider, f. eks. flyvemaskiner, bjælker, søjler, skibskøle, master m. m.
Fenolkoldlim er overordentlig velegnet til anvendelse i forbindelse med gummisækmetoden. Ved limning af komplicerede finérkonstruktioner, f. eks. kanoer, badekar, benzintanke til flyvemaskiner etc. tillader den glidning af de enkelte finérer mod hinanden.