Spredningen er af en overordentlig stor jævnhed, som næppe kan opnås med flydende lim. Man er uafhængig af limningstiden. Arbejdet kan planlægges og forberedes bedre. Limens levetid (1 år) behøver ikke at volde besværligheder. Film-finérstablene kan presses straks eller efter flere ugers forløb under forudsætning af, at finérens fugtighedsindhold holdes inden for det foreskrevne område.
Presningen sker i samme tempo og ved samme temperatur som ved flydende lim. Når arbejdsstykket kommer fra pressen, er det klar til videre forarbejdning. Afkøling og konditionering er alt, hvad der behøves. Dette lyder jo meget besnærende, men hvori består da vanskelighederne?
Filmlimning kræver større nøjagtighed ved forarbejdningen end nogen af de andre limtyper gør. Limningen sker uden ekstra tilsætning af vand til fugen, men de små mængder, der findes i limen og træet, er absolut nødvendige. Harpiksen i filmen er i en glasagtig tilstand og må ikke klæbe under lagringen. Ved opvarmningen smelter harpiksen mellem finérerne og påvirkes af træets fugtighedsindhold.