Når vi taler om vejrets indvirkning, tænker vi på regn, solskin, vind, frost som ofte skifter. Almindeligvis er disse forandringer den sværeste belastning for limfugen. Heraf følger, at limfugen i mindre genstande bliver mere udsat end limfugen i større og sværere konstruktioner; thi fugtighedsindhold og temperatur ændres hurtigere i de førstnævnte end i de sidstnævnte.
Overfladebehandlingen har stor betydning, som vi tidligere har påpeget. Den beskytter træet mod vejrets indvirkning og beskytter også limfugen i høj grad. Man bør ikke skylle gammel lim ned igennem afløbsledninger, hvis det kan undgås. Men hvis det skulle ske, bør man, når det drejer sig om urealim, tilsætte alkalisk rengøringsvæske for at udtynde og neutralisere limen før nedskylningen.
Herved forhindrer man, at limrester klæber sig fast i røret. Hvis urealim imidlertid er størknet i afløbsrøret, kan den opblødes og gå. fra hinanden ved hjælp af damp. Størknet fenol- og resorcinollim kan praktisk talt ikke opløses igen, hvorfor det er meget vigtigt at skylle dette omhyggeligt bort snarest.